DHL a Toyota Material Handling Europe podpísali zmluvu o dodávke regálových systémov

• Kľúčový dôraz sa kladie na presné a včasné dodanie, aby zákazník začal so svojimi skladovacími aktivitami podľa plánu
  • Prevezie sa 90.000 ton tovaru, počnúc policami dlhými viac ako 13 metrov

DHL Freight, vedúci poskytovateľ cestnej nákladnej prepravy v Európe, podpísala zmluvu s Toyota Material Handligh Group, vedúcou značkou manipulačnej techniky, o transporte novo vyvinutej línie regálových systémov od dodávateľov do rôznych pobočiek Toyoty v celej Európe. Počnúc septembrom sa vydajú na cestu materiály pre rôzne regálové riešenia, vrátanie bežných regálových systémov a paletových systémov s vysokou hustotou zaskladnenia, políc a iných nepaletových regálových systémov prostredníctvom rozličných dopravných riešení, ktoré sieť DHL Freight ponúka. Pre vývoj projektu je veľmi dôležité dodanie v presný deň a závisí od neho vývoj pobočky.

“Hneď nám bolo jasné, že budeme potrebovať partnera s príslušnými znalosťami a schopnosťami na vývoj a realizáciu riešenia v dokonalom súlade s projektovým plánom pobočky, keď sme nedávno vyvinuli poslednú verziu regálových riešení. Našim cieľom je ponuka vysokokvalitných riešení, ktoré sú na mieru šité podľa skladových požiadaviek našich zákazníkov. Jednou z požiadaviek je dodanie tovaru presne podľa potreby. DHL nám pomôže splniť náš sľub daný zákazníkom,” povedal Hans Larsson, vedúci logistických riešení, Toyota Material Handling Europe.

Riešenie ponúknuté spoločnosťou DHL sleduje rovnaké nastavenia ako pri automobilovom závode. Každá zásielka prejde sieťou ako LTL zásielka (nie celokamiónová), PTL zásielka (čiastočná kamiónová) alebo FTL zásielka (celokamiónová) na základe rôznych kritérií, napr. dátum výroby u dodávateľa, dohodnutý deň dodania, druh a rozmer tovaru. Dodacia lehota môže byť rôzna pre každú objednávku, ale najdôležitejšie je, že každý materiál príde v presne dohodnutý deň – aj keď je vyrobený v rôznych pobočkách v celej Európe. Príliš skoro - je možné, že nebude mať kto materiál prevziať a uskladniť, príliš neskoro - tím technikov nebude schopný spraviť svoju prácu, čím sa oneskorí spustenie skladu. Vzhľadom na fakt, že presné dodanie je dôležitým kritériom pre Toyota Material Handling, DHL pri návrhu riešenia spojila expertov z plánovania transportu a využila viacero IT nástrojov, ktoré sa používajú na riadenie toku materiálu pre zákazníkov v automobilovom priemysle.

“Riadenie transportu si žiada komplexné plánovanie a kreatívne riešenia pre úplne rôznorodý tovar a kritické dodacie lehoty,” hovorí Zsolt Tóth, generálny riaditeľ DHL Freight Slovensko. “Pochopili sme, že zákazník potrebuje paneurópske riešenie. Preto sme spojili naše skúsenosti z rôznych krajín a nástroje, ktoré používame na návrh riešení pre konkrétne sektory a konkrétne očakávania zákazníkov.”

Okrem dodania v presný deň je výzvou taktiež rôznorodosť prepravovaného tovaru. Ide o vybavenie veľkosti od malých krabíc až po 13 metrov dlhé police. Taktiež, materiál pre inštaláciu pre jeden sklad môže byť vyrobený v rôznych krajinách Európy. DHL Freight skonsoliduje zásielky a dodá ich v dohodnutý deň. K zabezpečeniu bezproblémového procesu a presných dodacích časov sú prepravy dôkladne plánované a koordinované v spolupráci s Toyota Material Handling a pobočkami. V priebehu tohto projektu DHL prevezie 90,000 ton tovaru.