Spoločnosť DHL Slovensko opäť podporí Medzinárodný deň životného prostredia

Deutsche Post DHL Group, si ako celosvetový líder v logistike stanovila merateľné ciele v oblasti znižovania negatívnych vplyvov svojho podnikania na životné prostredie. Pre každý poslaný list, každú prepravenú tonu a každý štvorcový meter kancelárií, skladov a terminálov chce do roku 2020 znížiť produkciu uhlikových emisií o 30%. Za týmto účelom podniká spoločnosť množstvo aktivít – od zavedenia GoGreen služby v roku 2008, cez výchovu a motiváciu svojich zamestnancov, šetrenie energiou vo vlastných budovách, vývoj inovatívnych technológií až po optimalizáciu prepravných kapacít.

DHL Slovensko podporuje túto iniciatívu aj prostredníctvom zapojenia sa do júnových osláv Medzinárodného dňa životného prostredia, ktorý OSN vyhlásila na 5. júna. Tak ako po minulé roky aj tento rok organizuje pre zamestnancov a ich rodiny Splav Malého Dunaja, v rámci ktorého priamo z kajakov vyčistia jeden úsek rieky, už po tretí krát sa zapojí do projektu Naše mesto a koncom júna v duchu GoGreen súťažných aktivít podporí aj Motivačný pobyt pre deti s Detských domovov. Klaudia Višnovská, Marketing & Communications Manager DHL Supply Chain and Freight hovorí „Verím, že všetky aktivity sa budú kolegom páčiť, že sa nás stretne čo najviac mimo pracovného prostredia a spoločne tak spravíme aj niečo pre naše životné prostredie.“