DHL Slovensko počúva názory svojich zamestnancov

Spoločnosť DHL pravidelne v septembri už niekoľko rokov uskutočňuje Prieskum názorov zamestnancov - EOS (Employee Opinion Survey). Pre pracovníkov firmy je to príležitosť vyjadriť svoj názor o spoločnosti a svojom pracovnom prostredí, povedať, ako vnímajú atmosféru a kultúru spoločnosti.

DHL Freight Slovensko sa prieskumu zúčastní ako jedna z divízií DHL na Slovensku, ktorá patrí k najväčším poskytovateľom cestnej nákladnej prepravy v Európe. Spoločnosť vyzýva svojich zamestnancov, aby investovali svoj čas, energiu, vedomosti, know-how do toho, aby jej pomohli stať sa jednotkou na (nielen) slovenskom trhu. Účasť v prieskume názorov od 5. do 27. septembra je vždy dobrovoľná a údaje sú prísne dôverné. Odpovede sú úplne anonymné. Nie sú spojené s menom človeka a budú odoslané priamo poskytovateľovi služieb prieskumu. Každý zamestnanec je jedinečný a preto na hlase každého z nich záleží.

Súčasťou dlhodobých cieľov spoločnosti je aj stať sa Zamestnávateľom prvej voľby. Realitou sa to však stane až vtedy, keď bude počúvať názory svojich zamestnancov, rozvíjať ich silné stránky a prekonávať ich slabosti. EOS a kvartálny prieskum počas roka a výsledky z nich sú výbornou príležitosťou ako zistiť, kde má spoločnosť rezervy, čo naopak zamestnanci oceňujú, čo ich teší a čo nie.

“Spätná väzba našich zamestnancov nám pomáha pochopiť, čo robíme dobre a ukazuje nám oblasti, v ktorých sa musíme zlepšiť. Viem, že len s angažovanými a motivovanými ľudmi sa firme podarí dosiahnuť svoje ciele. Preto ma teší, že existuje takýto prieskum. ” hovorí Zsolt Tóth, generálny riaditeľ DHL Freight Slovensko.

Vďaka spätnej väzbe bude môcť DHL spoločne uskutočniť potrebné opatrenia a urobiť spoločnosť ešte lepším pracovným miestom. Výsledky tohto roku bude porovnávať s tými, ktoré získala firma z nového dotazníku uvedeného v roku 2015.

Do prieskumu sa v minulom roku zapojilo 83% zamestnancov z divízie DHL Freight na Slovensku. Ukázalo sa, že najviac sú spokojní s tímovou spoluprácou, kolegami, otvorenou a úprimnou komunikáciou, zdieľaním informácií a vedomostí. Zamestnanci oceňujú aj to, že nadriadení sa k nim správajú s rešpektom.

Na základe výsledkov prieskumu názorov zamestnancov spoločnosť DHL Freight Slovensko pravidelne uskutočňuje akčný plán. Jeho cieľom bolo napríklad aj zavedenie kvartálnych Raňajok s riaditeľom. Zamestnanci na nich majú možnosť porozprávať sa o uplynulom štvrťroku, plánoch na ďalší štvrťrok, významných úspechoch a aktivitách, ktoré ich čakajú. Vždy je vysvetlené, akým spôsobom tieto aktivity podporujú strategické ciele spoločnosti.